Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja „DUŠEVNA OAZA“ i Centar za mentalno zdravlje organizovli su i ove godine za svoje članove – korisnike TURNIR U BILIJARU u okviru redovne terapeutske aktivnosti nazvane SPORTSKI ČETVRTAK.

Opširnije...

Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja „DUŠEVNA OAZA“ i Centar za mentalno zdravlje organizovli su i ove godine za svoje članove – korisnike TURNIR U STONOM FUDBALU u okviru redovne terapeutske aktivnosti nazvane SPORTSKI ČETVRTAK.

Opširnije...

U cilju prevencije i zašite mentalnog zdravlja dece i omladine, kao i unapređenja nivoa svesti građana u lokalnoj zajednici Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja "Duševna Oaza" i Centar za mentalno zdravlje Vršac prezentovali su učenicima i profesorima svoje aktivnosti i novine u lečenju mentalnih poremećaja.

Opširnije...

Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja "Duševna Oaza" i Centar za mentalno zdravlje Vršac, u cilju prevencije i zašite mentalnog zdravlja dece i omladine, kao i unapređenja nivoa svesti građana u lokalnoj zajednici, prezentovali su učenicima i profesorima svoje aktivnosti i novine u lečenju mentalnih poremećaja.

Opširnije...

Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja "Duševna Oaza" i Centar za mentalno zdravlje Vršac, u cilju prevencije i zaštite mentalnog zdravlja dece i omladine, kao i unapređenja nivoa svesti građana u lokalnoj zajednici, upoznaće učenike srednjih škola sa svojim radom i programom i novinama u lečenju mentalnih poremećaja.

Opširnije...

U porostorijama CMZ Vršac održana je interaktivna radionica pod nazivom “SKRIVENO LICE UMETNOSTI”  Predavač: dr Tatjana Voskresenski, neuropsihijatar, direktor Specijalne bolnice  za psihijarijske bolesti  “Dr Slavoljub Bakalović” Vršac.

Opširnije...

Slikarski radovi nastali na koloniji u Gerontološkom centru na kojoj su učestvovali Udruženje „LEONARDO“ Vršac - Đurica Popov i Miroslava Kućančanin, Udruženje „DUŠEVNA OAZA“ Vršac - Nataša Dinić, Ksenija Joksimov, Čedomir Bakalović i Đorđe Jankov, kao i Damjan Korbuc iz Gerontološkog centra izloženi su u Gradskoj kući Vršac povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja 10. Oktobra pod nazivom „ I BI SLIKA...KAO LEK“.

Opširnije...

Poštovani sugradjani,

pozivamo Vas da sutra, povodom Dana žena, u periodu od 8 do 13h posetite naš štand na uglu Feliksa Milekera i Sterijine ulice (preko puta banke Intesa) i kupovinom cvetnih aranžmana, nastalih u procesu radne terapije, pomognete naše korisnike.

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" i Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja "Duševna Oaza", povodom 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja, organizuju "Dane mentalnog zdravlja". Program možete pogledati na priloženoj ilustraciji.

Opširnije...

Projekat „Deinstitucionalizacija kroz zaštićeno stanovanje“ (Deinstitutionalization through protected housing) se realizuje u okviru grant šeme iz sredstava IPA 2013 (organ ugovaranja je Ministarstvo finansija Republike Srbije). Vrednost projekta je 215,699.24 evra, od čega je 90 odsto učešće EU odnosno IPA fonda. Projekat se realizuje tokom 24 meseca, do juna 2019. godine.

Opširnije...

Radovi pacijenata